fb in yt

Tηλέφωνο
+30 210-6921525
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Διάσταση Ορθών Κοιλιακών Μυών: Διόρθωση μετά την εγκυμοσύνη

diastasis recti 700x500

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών ή διάσταση της λευκής γραμμής (diastasis recti), αποτελεί έναν ανατομικό όρο για να περιγράψει την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δυο ορθών κοιλιακών μυών. 

Πότε όμως εμφανίζεται και τι προκαλεί;

 

 

Οι ορθοί κοιλιακοί μύες βρίσκονται στο κέντρο του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος με σκοπό να συγκρατούν το περιεχόμενο της κοιλιάς στη θέση του. Υπάρχουν, ωστόσο, καταστάσεις που προκαλούν προοδευτική χαλάρωση και τελικά  διαχωρισμό (διάσταση) των ορθών κοιλιακών μυών. Τέτοιες καταστάσεις είναι, κυρίως, η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία. 

Πολλές γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη/ες εμφανίζουν διάσταση των κοιλιακών μυών, λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχονται οι ορθοί κοιλιακοί μύες κατά τη διάρκεια της κύησης, ενώ το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα εμφανές μετά τον τοκετό.

diastasis recti 2 2

Τα άτομα με διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών παρουσιάζουν άλλοτε άλλου βαθμού προβολή της κοιλίας προς τα εμπρός, λόγω της χαλαρότητας - αδυναμίας του κοιλιακού τοιχώματος να συγκρατήσει τα όργανα της κοιλίας στη θέση τους. Σε βάθος χρόνου μπορούν να παρουσιασθούν  και άλλα προβλήματα, όπως πόνοι στη μέση και λειτουργικές διαταραχές από το γαστρεντερικό (δυσκοιλιότητα) και το ουροποιητικό σύστημα (ακράτεια ούρων).

Η θεραπεία είναι αποκλειστικά χειρουργική. Συνδυάζεται σχεδόν πάντα με Κοιλιοπλαστική, διότι οι γυναίκες που έχουν διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών εμφανίζουν και μεγάλη χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Ο στόχος, που είναι η επαναφορά των μυών στη σωστή ανατομική θέση, επιτυγχάνεται με τη συρραφή τους. 'Ετσι η κοιλιά γίνεται και πάλι αισθητικά ελκυστική.

 FotoJet 4                                               FotoJet 5

            -  πριν  -                             -  μετά  -                                                                                                 

Περισσότερα για την κοιλιοπλαστική , με ένα κλικ εδώ ... Κοιλιοπλαστική

Το ιατρείο

 
 

Άγγελου Σικελιανού 12 , Νέο Ψυχικό

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top