fb in yt

Tηλέφωνο
+30 210-6921525
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Μειωτική Μαστών

800x800 services meiotiki

Η Μειωτική των Μαστών είναι η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία μειώνεται το πλεονάζον λίπος του μαστού, ο πλεονάζων αδενικός ιστός και η περίσσεια δέρματος, ώστε να επιτευχθεί ένα μέγεθος μαστών που να ταιριάζει με τις σωστές αναλογίες του σώματος.

Με την μειωτική των μαστών αποκαθίσταται ένα σημαντικό πρόβλημα δυσαρμονίας, που εμφανίζεται ήδη από την εφηβική ηλικία, ακόμη και σε μη υπέρβαρες γυναίκες.

Οι ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση

Εκτός από τα πολύ σημαντικά θέματα αυτοπεποίθησης, οι υπερμεγέθεις μαστοί προκαλούν πολύ συχνά φυσικό πόνο (αυχένας, πλάτη, ώμοι) και δυσφορία στη γυναίκα, η οποία αδυνατεί να  ακολουθήσει μία ζωή με έντονη φυσική δραστηριότητα ή να επιλέξει τον τρόπο ντυσίματος που θα επιθυμούσε. Επιπλέον, το μεγάλο μέγεθος περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα σωστής αυτοεξέτασης των μαστών σε τακτά χρονικά διαστήματα που είναι απαραίτητη για την τυχόν ανεύρεση ογκιδίων, εγκαίρως.

 Η μείωση μαστών αποτελεί μία καλή επιλογή σε γυναίκες που:

  • Είναι υγιείς σωματικά.
  • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες ως προς το αποτέλεσμα της επέμβασης.
  • Δεν καπνίζουν ή μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κάπνισμα ή και να το διακόψουν προσωρινά.
  • Αισθάνονται έντονη ενόχληση με την αίσθηση των υπερμεγεθών μαστών τους.
  • Οι μαστοί τους, περιορίζουν τη φυσική τους δραστηριότητα.
  • Αισθάνονται πολύ συχνά πόνο στον αυχένα, την πλάτη και τους ώμους από το βάρος των μαστών.
  • Έχουν συχνά σημάδια και έντονη ενόχληση από τους ιμάντες των στηθόδεσμων που συγκρατούν τους βαρείς μαστούς.
  • Εμφανίζουν συχνά έντονο ερεθισμό στο δέρμα (δερματίτιδα) κάτω από την πτυχή των μαστών.
  • Οι μαστοί κρέμονται χαμηλά και το δέρμα διατείνεται και σπάει.
  • Οι θηλές πέφτουν κάτω από την πτυχή των μαστών, όταν αυτοί δεν υποστηρίζονται από στηθόδεσμο.

Η μείωση μαστών, ενώ μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάθε ηλικία, είναι προτιμότερο να γίνεται όταν οι μαστοί αναπτυχθούν πλήρως, από την ηλικία των 18 ετών και μετά.

Οι αλλαγές στους μαστούς, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της επέμβασης, εάν αυτή προηγηθεί των κυήσεων της γυναίκας. Το ίδιο ισχύει και όταν οι αλλαγές στο σωματικό βάρος είναι μεγάλες. Ανάλογα με την ηλικία, συχνά θεωρούνται απαραίτητες, προεγχειρητικά, συγκεκριμένες διαγνωστικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα).

Η επέμβαση

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μείωσης των μαστών από τις οποίες επιλέγεται η πιο κατάλληλη, κατά περίπτωση.

Σε μερικές περιπτώσεις, εφαρμόζονται συνδυαστικές τεχνικές αφαίρεσης του λιπώδους ιστού (εκτομή λιπώδους ιστού- μαζικού αδένα και λιποαναρρόφηση).

Η περίοδος της αποθεραπείας

Στις μετεγχειρητικές οδηγίες, περιλαμβάνεται η εφαρμογή ειδικού ελαστικού επιδέσμου ή υποστηρικτικού στηθόδεσμου, που βοηθά στη μείωση του οιδήματος ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους μαστούς κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας. Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής (παυσίπονα, αντιβιοτικά), έχει διάρκεια λίγων ημερών. Για να ολοκληρωθεί σωστά η αποθεραπεία και να επιτευχθούν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από την επέμβαση, η γυναίκα θα πρέπει να ακολουθήσει σχολαστικά τις ιατρικές οδηγίες και να είναι συνεπής στα ραντεβού της για επανέλεγχο και κλινική εξέταση.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης

Τα αποτελέσματα της επέμβασης μείωσης μαστών αναμένεται να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον και το σωματικό βάρος διατηρείται σταθερό.

Το μικρότερο σε μέγεθος στήθος, θα συμβάλλει στη μείωση του πόνου και των περιορισμών (σε κίνηση, ντύσιμο κ.α.), που προκαλούσαν οι υπερμεγέθεις μαστοί.

Η αρμονική αναλογία του σώματος θα ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η γήρανση, οι αυξομειώσεις βάρους, οι ορμονικές διαταραχές και η βαρύτητα μπορεί να διαφοροποιήσουν την εικόνα και να χρειαστεί μικρή ή μεγαλύτερη διόρθωση.

Μειωτική Στήθους: Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Περιστατικό 1

Περιστατικό 2

Περιστατικό 3

 

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ο Πλαστικός Χειρουργός Τάσος Αναστασόπουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Το ιατρείο

 
 

Άγγελου Σικελιανού 12 , Νέο Ψυχικό

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top