fb in yt

Tηλέφωνο
+30 210-6921525
Ωράριο λειτουργίας Ιατρείου:
Δευτέρα–Παρασκευή: 9:00 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Μεσοθεραπεία ( Ετερόλογη / Αυτόλογη / MAGELLAN LIFT )

Είναι μια μοντέρνα και ασφαλής θεραπεία, η οποία βελτιώνει σημαντικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δέρματος, που είχε αρχίσει να υφίσταται τη φθορά του χρόνου.

Διακρίνεται σε Ετερόλογη και Αυτόλογη Μεσοθεραπεία.

 

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Η Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, είναι μία ενέσιμη θεραπεία, άμεσης εισαγωγής διαφόρων ουσιών στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο, το οποίο αποτελείται, κυρίως, από ίνες συνδετικού ιστού και είναι υπεύθυνο για τη θρέψη και τη στήριξη της επιδερμίδας.

Δράση

Το χορηγούμενο διάλυμα βιολογικών ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, συνένζυμα , νουκλεϊκά οξέα, αντιοξειδωτικά), εμπλουτίζει το δέρμα με θρεπτικά συστατικά, ώστε να επανακτήσει σύντομα τη φρεσκάδα, τη λάμψη και τη νεανικότητά του.

Ενδείξεις

Η γήρανση του δέρματος ξεκινάει, ήδη, από την τρίτη ( 3η ) δεκαετία της ζωής. Η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα καθώς και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, επιταχύνουν τη φθορά, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και την απώλεια της ελαστικότητας, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα στο σχηματισμό ρυτίδων, δυσχρωμιών, μαύρων κύκλων και χαλάρωσης. Η Μεσοθεραπεία αφορά σε άτομα, που εμφανίζουν αυτά τα σημάδια αλλοίωσης στο δέρμα τους.

Εφαρμογή

Με την προηγμένη τεχνολογία τής άμεσης διαδερμίας ( micro-pen-needling ) επιτυγχάνεται η εισχώρηση βιοδραστικών ουσιών στο μεσόδερμα (χόριο), οι οποίες ενεργοποιούν σταδιακά την παραγωγή κολλαγόνου ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστούν στο μέγιστο βαθμό την ενυδάτωση του δέρματος. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση. Η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας ( EMLA), εξασφαλίζει την ανώδυνη εφαρμογή. Το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια, είναι οι περιοχές που επωφελούνται περισσότερο από τη θεραπεία.

Πιθανές Παρενέργειες

Ελαφρά ερυθρότητα, που καλύπτεται εύκολα με make up και ήπιο οίδημα στα σημεία των ενέσεων, που υποχωρεί σε λίγες ώρες, είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας. Συνιστάται η επιμελής εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας.

Αποτελέσματα

Η μέγιστη αποτελεσματικότητα τής θεραπείας επιτυγχάνεται μετά από 4-6 συνεδρίες, με μεσοδιαστήματα 10 ημερών μεταξύ τους. Η συχνότητα επανάληψης της θεραπείας, εξαρτάται από τις ανάγκες  και την επιβάρυνση του δέρματος. Κάθε περίπτωση εξατομικεύεται και αντιμετωπίζεται ανάλογα.

 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP

Η απλή Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma), είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης, η οποία αξιοποιεί συστατικά του αίματος, που έχουν ανανεωτικές, επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, με σκοπό την αναζωογόνηση του δέρματος και τη βιολογική ενίσχυση των συστατικών του.

Δράση

Η διαφορά της από την Ετερόλογη Μεσοθεραπεία, βρίσκεται στην αξιοποίηση ειδικών συστατικών του πλάσματος του αίματος (αιμοπετάλια), μέσω των οποίων πραγματοποιείται η φυσική αναδόμηση του δέρματος.

Τα αιμοπετάλια, με ειδική επεξεργασία, απελευθερώνουν πρωτεΐνες, που ονομάζονται  αυξητικοί παράγοντες, οι οποίες ενεργοποιούν τους ινοβλάστες, κύτταρα υπεύθυνα για την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο στο δέρμα, ενυδάτωση, ελαστικότητα, φρεσκάδα.

Ενδείξεις

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στην Ορθοπεδική για την επούλωση κακώσεων, καθώς και στην Επανορθωτική Χειρουργική για την επούλωση δύσκολων τραυμάτων.

Στην Αισθητική Χειρουργική εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, ως θεραπεία αντιγήρανσης και αναζωογόνησης του δέρματος, για την αντιμετώπιση ουλών ακμής και ραγάδων, ακόμα και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με την επιβράδυνση της πτώσης των μαλλιών και την ενδυνάμωση των θυλάκων των τριχών.

Εφαρμογή

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο, είναι εντελώς ανώδυνη (χρήση αναισθητικής κρέμας EMLA, μια ώρα πριν) και απολύτως ακίνδυνη.

Συγκεκριμένα, λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος, η οποία υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντρηση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με, σχεδόν, το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος.

Ακολουθεί ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων με ιόντα ασβεστίου, ώστε να απελευθερωθούν οι αυξητικοί τους παράγοντες και τέλος γίνεται χορήγηση του πλάσματος στο δέρμα.

Παρενέργειες

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί είναι τελείως φυσική. Το αίμα προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό του ατόμου και δεν περιέχει καμία ξένη ουσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργική ή άλλη αντίδραση.

Αποτελέσματα

Απαιτούνται τρεις (3) συνεδρίες, με διάστημα ενός μήνα η μια από την άλλη και η διαφορά αρχίζει να φαίνεται ένα μήνα μετά την πρώτη θεραπεία. Για τη διατήρηση του αποτελέσματος, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μετά από  9-12 μήνες.

 

MAGELLAN LIFT (VAMPIRE LIFT)

 

H πρωτοποριακή θεραπεία Magellan, αποτελεί μια νέα εξελιγμένη μορφή Αυτόλογης Μεσοθεραπείας, που διαφοροποιεί τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προσφέρει ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα στην ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Χρησιμοποιεί, όπως και η απλή μεσοθεραπεία PRP, συστατικά του πλάσματος, τα αιμοπετάλια, και τους αυξητικούς παράγοντες που αυτά περιέχουν, για να πυροδοτήσει το μηχανισμό ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος.

Με το αυτοματοποιημένο μηχάνημα Magellan, επιτυγχάνεται εκλεκτικός διαχωρισμός αιμοπεταλίων από άλλα συστατικά του αίματος και 4-6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση τους.

Η ενεργοποίηση στη συνέχεια των αιμοπεταλίων, με ιόντα ασβεστίου, θα απελευθερώσει πλήθος αυξητικών παραγόντων ( τουλάχιστον 8 ),  οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή των δομικών συστατικών του δέρματος  (κολλαγόνο, ελαστίνη ) και τη δημιουργία νέων αγγείων στο δέρμα, διαδικασίες που από την τρίτη (3η ) δεκαετία της ζωής αρχίζουν σταδιακά να περιορίζονται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη νεανική του εμφάνιση. Η επανενεργοποίηση του μηχανισμού φυσιολογικής λειτουργίας των κυττάρων, θα επαναφέρει σε σημαντικό βαθμό τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δέρματος.

Η διαδικασία λήψης και χορήγησης της μικρής αλλά τόσο σημαντικής ποσότητας αίματος με τις συγκεκριμένες ιδιότητες είναι η ίδια όπως και στην απλή αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Συγκριτικά τα αποτελέσματα είναι ανώτερα ποιοτικά, ολοκληρώνονται 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή και διαρκούν 1-2 χρόνια.

Το μηχάνημα Magellan φέρει την έγκριση του αυστηρού Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων & Συσκευών (FDA),  γεγονός που εξασφαλίζει την υψηλή ασφάλεια του και τη μέγιστη αποτελεσματικότητά του.

Κλείστε το ραντεβού σας με ένα κλικ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ο Πλαστικός Χειρουργός Τάσος Αναστασόπουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.

Το ιατρείο

 
 

Άγγελου Σικελιανού 12 , Νέο Ψυχικό

Σε σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών, όπου συμβαδίζουν η δημιουργικότητα και η τεχνολογική καινοτομία, παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής (Αισθητική – Επανορθωτική). Με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, γνώση, σεβασμό και υπευθυνότητα, η έμπειρη επιστημονική ομάδα υλοποιεί τις Αρχές της Επιστήμης και της Τέχνης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Go Top